Bavette USA Black Angus ca. 1 KG

34,95

Er zijn veel benamingen voor dit stuk vlees, zo staat bavette ook wel bekend als vanglap, half maanvlees, vinkenlap of flank steak. In Frankrijk is dit reeds een van de meest populaire steaks en ook in Nederland wint het aan populariteit. Vooral voor op de BBQ. Bavette is mager rundvlees en komt van het dikste deel van de vang van het rund. De vang zit onderaan het rund tussen bil en borst. Het is echt werkvlees dus, maar is bijzonder mals en smaakvol.

  • Vers vlees van topkwaliteit, sappig en smaakvol
  • Met oog voor dier en milieu
  • Pure producten zonder toevoegingen
  • Vers vacuüm verpakt en gekoeld bezorgd
  • Vandaag besteld, morgen op de BBQ

Beschrijving

Hoeveel vlees per persoon

Gemiddeld eten volwassenen 350 tot 400 gram vlees tijdens een BBQ, naast alle stokbrood en salades. Heb je vlees over? Dan kan je het vlees tot de uiterste houdbaarheidsdatum in de koeling bewaren om op een ander moment te bereiden. Of vries het direct in bij binnenkomst. In de vriezer kan je de houdbaarheid verlengen met 3-4 maanden.

Bereiding

Let op, een goede bereiding van vlees op de BBQ is afhankelijk van diverse elementen. Denk bijvoorbeeld aan het type BBQ, het aantal kolen, de temperatuur etc. etc. Onderstaande bereidingsadviezen zijn dan ook richtlijnen om je op weg te helpen. Blijf altijd zelf bij je vlees en check de garing alvorens het te eten. Het beste resultaat op de BBQ realiseer je met een kerntemperatuurmeter. Aan de onderstaande adviezen kan je verder geen rechten ontlenen.

Bavette op de BBQ bereiden

Haal het vlees ongeveer een half uur voor bereiding uit de koeling en dep het goed droog. Verwijder eventuele vliesjes, maar laat de stukjes vet wel zitten. Dit komt ten goede aan de smaak! Smeer vervolgens de bavette goed in met olie, peper en zout, andere kruiden of jouw favoriete rub.

Voor de bereiding van de bavette adviseren wij om met een thermometer te werken voor een goed resultaat. Zorg dat de BBQ goed heet is, zo’n 200-225 graden. Bij een hoge temperatuur schroeit het vlees snel dicht, waardoor je een sappig eindresultaat krijgt. Grill de bavette 4-6 minuten aan beide zijden bruin, maximaal 12 minuten in totaal. Keer geregeld om een egale kleur en garing te krijgen. Houd een maximale kerntemperatuur aan van 50-54 graden voor een medium rare garing. Haal de bavette van de BBQ en laat ongeveer 10 minuten, losjes ingepakt in aluminiumfolie, rusten. De kerntemperatuur loopt gemiddeld nog zo’n vier graden op in de rusttijd. Snijd vervolgens het vlees doormidden en daarna in plakjes, haaks op de draden. Ook heel lekker met een beetje kruidenboter of chimichurri.

Bezorgen

Bestel je voor 20:00 uur, dan wordt jouw pakket morgen voor 17:00 uur bezorgd. Liever een andere datum? Geef het aan bij de opmerkingen.

Allergenen

Rund

Beoordelingen

Bekijk onze reviews op Facebook en Google

Andere suggesties…