BBQ Family Bestelbox

39,50 voor 4 personen.

€9,88 per persoon.

De zon schijnt, de hoogste tijd om de BBQ aan te steken! En wat is nu een BBQ zonder een goed stuk vlees? Met de BBQ family bestelbox krijg jij vlees van slagerskwaliteit thuisbezorgd! Deze familybox is speciaal door onze ambachtelijke slager samengesteld om van te genieten met het hele gezin. Aan zowel de kleine als de grote eters is gedacht. De BBQ extra speciaal maken? Voeg dan onderaan jouw bestelling extra vlees toe.

 • Vers vlees van topkwaliteit, sappig en smaakvol
 • Met oog voor dier en milieu
 • Pure producten zonder toevoegingen
 • Vers vacuüm verpakt en gekoeld bezorgd
 • Vandaag besteld, morgen op de BBQ
 • Door heel Nederland voor € 6,95 bezorgd

Beschrijving

 • Vers vlees van topkwaliteit, sappig en smaakvol
 • Met oog voor dier en milieu
 • Pure producten zonder toevoegingen
 • Vers vacuüm verpakt en gekoeld bezorgd
 • Vandaag besteld, morgen op de BBQ
 • Door heel Nederland voor € 6,95 bezorgd

Wat zit er in een box?

Deze box is ideaal om te bestellen met het gezin. De bbq family bestelbox bestaat uit ongeveer 1,6 KG vlees die met zorg en aandacht is bereid door onze ambachtelijke slager. Alle vleesgerechten worden vers gevacumeerd, apart verpakt en gekoeld geleverd. Heb je vlees over? Dan kan je het vlees tot de uiterste houdbaarheidsdatum in de koeling bewaren om op een ander moment te bereiden. Of vries het direct in bij binnenkomst. In de vriezer kan je de houdbaarheid verlengen met 3-4 maanden.

 • Kogelbiefstuk (rundvlees) 2x 100 gram (circa)
 • Varkenshaas medaillons 2x 100 gram (circa)
 • Kipdijfilet gemarineerd in ketjap 4x 100 gram (circa)
 • Runderhamburger (100% rundvlees) 4x 100 gram (circa)
 •  Verse saucijs (varkensvlees) 4x 100 gram (circa)

Hoeveel vlees per persoon

Totaal zit er ongeveer 1,6 KG vlees in de BBQ family bestelbox. Gemiddeld eten volwassenen 350 tot 400 gram vlees tijdens een BBQ, naast alle stokbrood en salades. Wij hebben in de portionering al rekening gehouden met de kinderen. Zo gaan wij bij dit pakket uit van 2 volwassenen en 2-3 kinderen. Heb je vlees over? Dan kan je het vlees tot de uiterste houdbaarheidsdatum in de koeling bewaren om op een ander moment te bereiden. Of vries het direct in bij binnenkomst. In de vriezer kan je de houdbaarheid verlengen met 3-4 maanden.

Bereiding

Let op, een goede bereiding van vlees op de BBQ is afhankelijk van diverse elementen. Denk bijvoorbeeld aan het type BBQ, het aantal kolen, de temperatuur etc. etc. Onderstaande bereidingsadviezen zijn dan ook richtlijnen om je op weg te helpen. Blijf altijd zelf bij je vlees en check de garing alvorens het te eten. Het beste resultaat op de BBQ realiseer je met een kerntemperatuurmeter. Aan de onderstaande adviezen kan je verder geen rechten ontlenen.

Kogelbiefstuk op de BBQ bereiden

Biefstuk op de BBQ is heerlijk door de rokerige smaak die het meekrijgt. Je kunt een groot stuk op de BBQ leggen, spiezen maken of zoals wij leveren losse biefstukjes. Hoe bereid je de biefstuk? Leg de biefstuk een half uur voor de bereiding buiten de koeling om op kamertemperatuur te laten komen. Haal ze meteen even uit de verpakking, dep de stukjes aan beiden kanten droog en smeer goed in met (olijf)olie, zeezout en peper. Andere kruiden mogen natuurlijk ook. Voor een extra lekker resultaat met kruiden masseer je het vlees ook even in. Verpak de biefstukjes met folie en laat deze dan een half uur op temperatuur komen. Zo zorg je later voor een betere garing.

Zorg ervoor dat de BBQ goed heet is. Zo schroeit het vlees sneller dicht en blijft het sappig. Hoe lang de biefstuk op de BBQ moet, hangt af van de gewenste garing en natuurlijk ook de temperatuur. Eventueel kan je gebruik maken van een thermometer om de kerntemperatuur te meten. Dit is een betrouwbare methode om tot de juiste garing te komen. Voor een medium resultaat kan je een kerntemperatuur aanhouden van zo’n 60 graden (zie ook onderstaande tabel). Dit lijkt koud, maar tijdens het rusten loopt dit nog iets op. Geen thermometer in huis, grill de biefstuk in 3-5 minuten rondom bruin. Haal de stukken van de BBQ en laat losjes verpakt in aluminiumfolie nog een paar minuten rusten. Tip, mocht je een direct/indirect deel hebben gemaakt op de BBQ dan kan je de biefstuk in folie ook op het indirecte deel nog even tot rust laten komen, maar pas op met de temperatuur en maximaal 5 minuten.

Altijd de perfecte garing hebben? Gebruik dan een (hittebestendige) thermometer op de BBQ voor een betrouwbaar resultaat!

Ultra rare 46-49 graden celsius
Rare 52-55 graden celsius
Medium Rare 55-60 graden celsius
Medium Well 60-69 graden celsius
Well Done > 71 graden celsius

Varkenshaasmedaillons op de BBQ bereiden

Zorg dat je de BBQ inricht met een direct en indirect deel. Haal het vlees een half uur voor de bereiding uit de koeling om op kamertemperatuur te laten komen en smeer de medaillons goed in met olie. Zorg ervoor dat de BBQ goed heet is als je het vlees erop legt. Voor een goede garing adviseren wij om de medaillons aan beiden zijden 2 minuten te grillen op het directe deel. Leg ze vervolgens op het indirecte deel voor 5 minuten, of mocht je een thermometer hebben tot een temperatuur van 56 graden. Vergeet niet tussentijds te keren. Wikkel de medaillons losjes in aluminiumfolie en laat ze nog een paar minuten rusten zodat de sappen beter kunnen verdelen.

Kipdijfilet op de BBQ bereiden

Kip is populair op de BBQ. Kipdijfilet kenmerkt zich als smaakvol en sappig. Dit komt door het kleine vetlaagje. Daardoor wordt het niet zo droog op de BBQ zoals bijvoorbeeld bij kipfilet het geval is. Tip, rijg de kipdijfilets (in 1 stuk) aan 2 spiezen om het draaien op de BBQ makkelijker te maken. Grill de dijfilets in 25 minuten gaar, vergeet niet tussentijds geregeld te keren voor een mooiere en gelijkmatige kleur en garing.

Runderhamburger op de BBQ bereiden

De perfecte hamburger is donkerbruin en niet verbrand. Voor een smakelijk resultaat adviseren wij om de hamburgers tijdens de bereiding geregeld te draaien. Zo zorg je ervoor dat beide kanten dezelfde kleur krijgen en een gelijkmatige garing. Tip, ga niet op de hamburger staan drukken, zo pers je de goede sappen eruit en droogt de burger sneller uit. Laat na de bereiding de hamburger 2-3 minuten rusten, dan kan je meteen je broodje aankleden.

De garing hangt af van de dikte van de hamburger. Het beste is om dit met een thermometer in de gaten de houden. Onderstaande garingstijden zijn slechts een richtlijn. Des te dikker de hamburger, des te langer de bereidingstijd. Voor een ‘medium’ garing adviseren wij een grilltijd van 6 minuten. Voor ‘rare’ iets korter en ‘well done’ iets langer.

Ga je aan de slag met een thermometer houd dan onderstaande aan voor de garing:
Medium 60 graden celsius
Well done 68 graden celsius

Maak de hamburger af met een lekker hamburger broodje (gegrilde en warm), salade (sla, tomaat, augurk, rode ui), sausjes (BBQ, mayonaise en mosterd) en eventueel een plakje cheddar. Smullen maar!

Saucijzen op de BBQ bereiden

Wij adviseren om de saucijzen even voor te koken voor je ze op de BBQ grilt. Breng water (of groentebouillon) aan de kook en leg hier de worstjes 15 minuten in. Even afgieten en goed droogdeppen. Smeer de saucijzen rondom in met olie en leg ze op de grill. Grill de saucijzen boven de BBQ  in circa 5 minuten rondom bruin.

Bezorgen

Bestel je voor 18:00 uur, dan wordt jouw box morgen voor 18:00 uur bezorgd. Liever een andere datum? Kies jouw gewenste dag bij het afrekenen.

Allergenen

* Kogelbiefstuk | Rund
* Varkenshaas medaillons | Varken
* 100% rundvlees hamburger | Gluten, Rund, Tarwe, Rogge
* Kippendij z/vel gemarineerd | Selderij, Mosterd, Kip, Glutaminaat, Koriander, Mais, Wortel
* Verse saucijs / worst | Gluten, Soja, Rund, Varken, Glutaminaat, Mais, Tarwe

Beoordelingen

Bekijk onze reviews op Facebook en Google

Andere suggesties…