BBQ Pitmaster Premium Bestelbox

129,50 voor 4-6 personen.

€25,90 per persoon.

De BBQ kent voor jou geen geheimen meer. Jij hebt een grote passie voor een mooi stuk vlees en zorgt er ieder jaar weer voor dat je de juiste producten tijdig in huis hebt. Met de BBQ pitmaster premium bestelbox krijg je nu ook ambachtelijk vlees thuisbezorgd! Deze box is speciaal voor de echte liefhebber samengesteld die de tijd neemt voor de BBQ. Deel de BBQ maar in, stook de kolen alvast op en laat het genieten maar beginnen!

 • Vers vlees van topkwaliteit, sappig en smaakvol
 • Met oog voor dier en milieu
 • Pure producten zonder toevoegingen
 • Vers vacuüm verpakt en gekoeld bezorgd
 • Vandaag besteld, morgen op de BBQ
 • Door heel Nederland voor € 6,95 bezorgd

Beschrijving

 • Vers vlees van topkwaliteit, sappig en smaakvol
 • Met oog voor dier en milieu
 • Pure producten zonder toevoegingen
 • Vers vacuüm verpakt en gekoeld bezorgd
 • Vandaag besteld, morgen op de BBQ
 • Door heel Nederland voor € 6,95 bezorgd

Wat zit er in een box?

De pitmaster premium bestelbox is met zorg en aandacht door de ambachtelijke slager samengesteld en bereid. Totaal zit er ongeveer 4,2-5 KG vlees in de pitmaster premium bestelbox. Alle vleesgerechten worden vers gevacumeerd, apart verpakt en gekoeld geleverd. Heb je vlees over? Dan kan je het vlees tot de uiterste houdbaarheidsdatum in de koeling bewaren om op een ander moment te bereiden. Of vries het direct in bij binnenkomst. In de vriezer kan je de houdbaarheid verlengen met 3-4 maanden.

 • Tomahawk steak 1-1,3 kilo
 • Côte de boeuf (dry aged) 600 gram
 • Wagyuburger 4x 150 gram
 • Picanha (marbled selection) 2-2,5 kilo

Hoeveel vlees per persoon

Totaal zit er ongeveer 4,2-5 KG vlees in de BBQ pitmaster premium bestelbox. Gemiddeld eten volwassenen 350 tot 400 gram vlees tijdens een BBQ, naast alle stokbrood en salades. Snel gerekend kan je met 4-8 personen van deze box genieten. Heb je vlees over? Dan kan je het vlees tot de uiterste houdbaarheidsdatum in de koeling bewaren om op een ander moment te bereiden. Of vries het direct in bij binnenkomst. In de vriezer kan je de houdbaarheid verlengen met 3-4 maanden.

Bereiding

Let op, een goede bereiding van vlees op de BBQ is afhankelijk van diverse elementen. Denk bijvoorbeeld aan het type BBQ, het aantal kolen, de temperatuur etc. etc. Onderstaande bereidingsadviezen zijn dan ook richtlijnen om je op weg te helpen. Blijf altijd zelf bij je vlees en check de garing alvorens het te eten. Het beste resultaat op de BBQ realiseer je met een kerntemperatuurmeter. Aan de onderstaande adviezen kan je verder geen rechten ontlenen.

Tomahawk steak op de BBQ bereiden

Tomahawk steak is een ribeye met het bot er nog aan. Heerlijk voor op de BBQ! Haal het vlees 1,5 uur voor bereiding uit de koeling. Dep het vlees na een uur droog, smeer het goed in met olie en bestrooi het met zeezout en peper of jouw favoriete BBQ rub. Wij adviseren om dit mooie stuk vlees reverse sear te bereiden. Dan zorg je eerst voor de garing en daarna voor het krokante jasje. Tip; let er even op dat er geen vet meer aan het bot zit, dit kan anders verbranden. Je kunt het been ook inpakken met aluminiumfolie.

Een dergelijk mooi stuk vlees adviseren wij altijd met een kernthermometer te bereiden. Maak op de BBQ een directe en indirecte ruimte. Gaar het vlees (met de deksel op de BBQ) tot ongeveer 30 graden op het indirecte deel (circa 160 graden). Draai het vervolgens om. Wij vinden medium rare lekker en laten het stuk dan ook verder garen tot 50 graden. Haal het vlees van de BBQ en laat het, losjes verpakt in aluminiumfolie, even rusten.

Stook de BBQ nu hoog op. Je weet dat de BBQ heet genoeg is als je niet langer dan een seconde je hand erboven kunt houden. Aangezien we het vlees enkel nog van een mooie buitenkant moeten voorzien leg je het vlees kort boven de kolen. Grill het vlees 1-2 minuten per zijde voor het mooie grill effect. Laat het niet zwart worden! Haal de tomahawk van de BBQ en laat het, losjes verpakt in aluminiumfolie, zo’n 10-15 minuten rusten. Snijd het vlees in de lengte van het bot af om het vervolgens te trancheren. Wat ons betreft is dit vlees zo lekker dat een sausje niet nodig is, maar een goede chimichurri mag natuurlijk altijd.

Liever een andere garing?
Rare 46 graden celsius
Medium 54 graden celsius
Well done is bij een dergelijk mooi stuk vlees echt zonde.

Côte de boeuf op de BBQ bereiden

Wist je dat Cote de boeuf een hele strenge selectie ondergaat? Slechts 5 tot 10% van de Angus en Hereford runderen komt voor dit label in aanmerking. Dit bijzondere stuk vlees heeft maar liefst 21 dagen gerijpt in de kast. Jij kunt hierdoor genieten van de intense smaak en een mooi mals stuk steak.

We adviseren voor de bereiding met een kernthermometer te werken en uiteraard de deksel op de BBQ. Haal het vlees 1,5 uur voor de bereiding uit de koeling. Dep het vlees na een uur droog, smeer in met olie en bestrooi het met peper en zeezout of jouw favoriete BBQ rub. Laat de kruiden nog even intrekken en bereid ondertussen de BBQ voor.

Zorg voor een indirecte warmte (circa 120 graden) en gaar het vlees tot ongeveer 30 graden en draai het om. Wij houden van een medium rare garing. Gaar het vlees verder tot 45 graden en haal het van de BBQ om deze te laten rusten in aluminiumfolie. Stook de BBQ nu hoog op om het vlees van een mooi grill jasje te voorzien. Grill het vlees ongeveer 2 minuten aan beide kanten. Voor een mooi ruit effect draai je het vlees een keer op 90 graden. Let erop dat de kern maximaal tot 52 graden oploopt tijdens het grillen. Haal het vlees van de BBQ en laat zo’n 10 minuten, losjes verpakt in aluminiumfolie, rusten. Leg het vlees op een mooie houten plank en snijd het voor het oog van je gasten voor een extra beleving.

Liever een andere garing?
Rare 47 graden celsius
Medium 60 graden celsius
Well done is bij een dergelijk mooi stuk vlees echt zonde.

Wagyu burger op de bbq bereiden

Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koeling en smeer in met olie, zeezout en peper. Zorg ondertussen dat de bbq goed heet wordt.

De garing hangt af van de dikte van de burger. Het beste is om dit met een thermometer in de gaten de houden. Des te dikker de burger, des te langer de bereidingstijd. De perfecte burger is donkerbruin en niet verbrand. Voor een smakelijk resultaat adviseren wij om de burger tijdens de bereiding geregeld te draaien. Zo zorg je ervoor dat beide kanten dezelfde bruine kleur krijgen en een gelijkmatige garing. Laat na de bereiding de burger 2-3 minuten rusten om de sappen beter te laten verdelen, dan kan je meteen je broodje aankleden.

Medium 60 graden celsius
Well done 68 graden celsius

Maak de burger af met een lekker gegrild broodje, gegrilde pancetta, sla, bbq saus en rode ui.

Picanha marbled selection op de bbq bereiden

Picanha is het staartstuk van de rund, is heerlijk mals en voorzien van een roomwit vetlaagje. Voor het bereiden van de picanha adviseren wij het gebruik van een kernthermometer. Haal het vlees drie kwartier voor de bereiding uit de koeling. Helemaal op kamertemperatuur krijgen lukt niet, maar dat is ook niet nodig. Dep het vlees droog en snijd het vet kruislings licht in. Smeer het vlees in met olie, peper en zout. De vetlaag hoef je niet in te smeren. Jouw favoriete bbq rub kan natuurlijk ook. Goede tip, leg een lekbak onder het vlees, op de kolen. Zo kan het lekkende vet niet op de kolen verbranden en krijg je een lekkerder resultaat.

Wij adviseren om dit mooie stuk vlees reverse sear te bereiden. Dan zorg je eerst voor de garing en daarna voor het krokante jasje. Deel de bbq in met een direct en indirect deel. We stoken op tot 120 graden. Leg het vlees op het indirecte deel van de bbq, met de vetzijde naar boven en doe de deksel erop. Wij zijn van mening dat picanha het lekkerste is als je deze een medium rare garing geeft. Gezien de vorm van het vlees houd je dan ook wat medium rare stukken over. Hier ontkom je niet helemaal aan, maar het komt altijd op. De echte liefhebbers smullen hiervan. Houd het vlees goed in de gaten of zet het alarm op je meter. Haal het vlees bij 48 graden van de bbq om te laten rusten in aluminiumfolie.

Stook de bbq nu verder op, vlammen zijn wat ons betreft niet nodig in de bereiding van de picanha. Je kunt nu wel op het directe deel het vlees gaan grillen. Bbq heet genoeg? Leg het vlees met de vetzijde naar beneden. Doe de deksel op de bbq. Haal de deksel na 1 minuut eraf, keer het vlees en doe de deksel er weer op. Herhaal dit een paar keer tot het vlees rondom mooi bruin is en de kerntemperatuur 55 graden bereikt. Haal de picanha van de bbq en laat het losjes verpakt in aluminiumfolie nog 10 minuten rusten. Trancheer het vlees tegen de draad in en smullen maar!

Liever een andere garing?
Rare 45 graden celsius
Medium 60 graden celsius
Well done is bij een dergelijk mooi stuk vlees echt zonde.

Bezorgen

Bestel je voor 18:00 uur, dan wordt jouw box morgen voor 18:00 uur bezorgd. Liever een andere datum? Kies jouw gewenste dag bij het afrekenen.

Allergenen

* Wagyu burger | Rund
* Tomahawk | Rund
* Picanha (Runder Staartstuk) Marbled Selection | Rund
* Cote de Boeuf | Rund

Beoordelingen

Bekijk onze reviews op Facebook en Google

Andere suggesties…