Entrecote Argentijns Black Angus ca. 1 KG

32,95

Entrecote kan gesneden worden van de lende of het ruggedeelte van het rund. Door het vetlaagje is dit een heerlijk, smaakvol stuk steak. Het vet kan je na de bereiding er vanaf snijden. Entrecote is vaak iets steviger van structuur maar heeft dan ook meer smaak.

Black Angus is van het Aberdeen Angus ras en kent zowel rode als zwarte runderen. De Black Angus is de belangrijkste van dit ras. Aberdeen Angus staat vooral bekend om de marmering van het vlees en is daarom erg populair onder vleesliefhebbers.

  • Vers vlees van topkwaliteit, sappig en smaakvol
  • Met oog voor dier en milieu
  • Pure producten zonder toevoegingen
  • Vers vacuüm verpakt en gekoeld bezorgd
  • Vandaag besteld, morgen op de BBQ

 

Beschrijving

Hoeveel vlees per persoon

Gemiddeld eten volwassenen 350 tot 400 gram vlees tijdens een BBQ, naast alle stokbrood en salades. Heb je vlees over? Dan kan je het vlees tot de uiterste houdbaarheidsdatum in de koeling bewaren om op een ander moment te bereiden. Of vries het direct in bij binnenkomst. In de vriezer kan je de houdbaarheid verlengen met 3-4 maanden.

Bereiding

Let op, een goede bereiding van vlees op de BBQ is afhankelijk van diverse elementen. Denk bijvoorbeeld aan het type BBQ, het aantal kolen, de temperatuur etc. etc. Onderstaande bereidingsadviezen zijn dan ook richtlijnen om je op weg te helpen. Blijf altijd zelf bij je vlees en check de garing alvorens het te eten. Het beste resultaat op de BBQ realiseer je met een kerntemperatuurmeter. Aan de onderstaande adviezen kan je verder geen rechten ontlenen.

Entrecote op de BBQ bereiden

Entrecote is mede door haar vetlaagje populair om op de bbq te bereiden. Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koeling en dep het vlees droog. Smeer in met olie en bestrooi met zeezout en peper.

Bereid ondertussen de BBQ voor en maak een direct en indirect deel. Wij adviseren om het vlees met een thermometer tot de juiste garing te laten komen. Wij houden persoonlijk van een medium rare garing. Gaar de entrecote op het indirecte deel tot een kerntemperatuur van 48 graden. Haal de steak van de bbq en laat, losjes verpakt in aluminiumfolie, even rusten.

Stook de BBQ op. Je weet dat de BBQ heet genoeg is als je niet langer dan een seconde je hand erboven kunt houden. Grill de buitenkant van de steak in 1-2 minuten. Laat het niet zwart worden want dat is zonde. Houd in de gaten dat de kern niet verder oploopt dan 53 graden. Dit lijkt koud, maar tijdens het rusten loopt de temperatuur ook nog wat op. Haal de entrecote nogmaals van de BBQ en wikkel losjes in aluminiumfolie. Laat de steak een paar minuten rusten en serveer met een salsa of chimichurri.

Liever een andere garing?
Rare 53 graden celsius
Medium 63 graden celsius

Een verdere garing is niet lekker, dan wordt de entrecote te taai.

Bezorgen

Bestel je voor 20:00 uur, dan wordt jouw pakket morgen voor 17:00 uur bezorgd. Liever een andere datum? Geef het aan bij de opmerkingen.

Allergenen

Rund

Beoordelingen

Bekijk onze reviews op Facebook en Google

Andere suggesties…