Gourmet Surf & Turf

35,95 voor 4 personen.

€8,99 per persoon.

Zin in een gezellige Gourmet avond? Dat komt goed uit, want De Bestelbox levert nu ook de ‘Gourmet Surf & Turf” Bestelbox bij jou thuis. De ideale combinatie van land en zee voor een gezellig avondje gourmetten. Mooie stukjes puur vlees van de ambachtelijke slager zonder toevoegingen en verse vis rechtstreeks vanaf de afslag. Loopt het water je al in de mond bij het lezen van deze omschrijving? Bestel dan snel deze luxe Vlees & Vis combinatie en zet de wijn of het biertje maar koud en warm de Gourmet maar alvast op want wij komen de Bestelbox gekoeld en vers bij je thuisbezorgen.

Wat zit er in een box?

De royaal gevulde Gourmet Box, van 350 gram p.p., is gevuld met:

  • 8x r. hamburgers 100% rundvlees
  • 8x r. kogelbiefstuk
  • 8x pinchos kippendij
  • 4x zalm
  • 4x gambaspies

Bereiding

Let op, een goede bereiding van vlees of vis op de bbq is afhankelijk van diverse elementen. Denk bijvoorbeeld aan het type BBQ, het aantal kolen, de temperatuur etc. etc. Onderstaande bereidingsadviezen zijn dan ook richtlijnen om je op weg te helpen. Blijf altijd zelf bij je gerechten en check de garing alvorens het te eten. Het beste resultaat op de BBQ realiseer je met een kerntemperatuurmeter. Aan de onderstaande adviezen kan je verder geen rechten ontlenen.

Zalm op de BBQ bereiden

Het vlees van zalm kenmerkt zich als roze, half zacht, vettig en smaakvol. Zalm kan je op verschillende manieren bereiden. Wij vinden het lekker om zalm als pakketje, in aluminiumfolie, op de BBQ te bereiden. Dit is vooral lekker als je zalm met diverse kruiden wilt garen. De pakketjes kan je vooraf al klaarmaken, dat scheelt weer tijd later op de dag. Pak de zalm(moten) ruim in met aluminiumfolie met jouw favoriete kruiden. Zorg dat je de pakketjes makkelijk open kunt maken om de garing te controleren.

Haal ze een half uur voor bereiding uit de koeling om op kamertemperatuur te laten komen. Afhankelijk van het formaat en de hitte van de BBQ kan je een bereidingstijd aanhouden van 12-16 minuten. Controleer tussentijds de garing. Werk je met een kerntemperatuurmeter, dan kan je 55 graden aanhouden voor medium rare garing. Goede tip, wanneer de zalm wit uitslaat haal ze dan direct van de bbq. Laat de zalm nog even rusten zodat deze nog een beetje kan nagaren en de sappen beter kunnen verdelen. Lekker met een partje citroen, of serveer met een beetje teriyaki saus voor een aziatische twist.

Zeebaars op de BBQ bereiden

De zeebaars wordt geleverd met huid. Leg de zeebaars op een snijplank, met de huid naar boven. Maak met een scherp mes een ondiep ruitpatroon of streepjes in de huid. Smeer in met olie, zee zout en peper. Draai de zeebaars om en smeer nogmaals rijkelijk in. Heb je een visklem in huis? Klem 2 filets in de klem en leg ze met de huidzijde op de BBQ. Gaar de zeebaars in 15-20 minuten op de BBQ gaar. Smeer tussentijds meerdere malen in met olie. Heb je geen visklem in huis, leg de zeebaars dan met de huidzijde op de BBQ. Wanneer deze te donker wordt kan je een stukje aluminiumfolie eronder leggen. De zeebaars is gaar als aan beide kanten het vlees vel wit is. Dit kun je met een mes controleren aan de huidzijde. Serveer de zeebaars met huid en een partje citroen. De huid kan je na bereiding gemakkelijk lospellen.

Kogelbiefstuk op de BBQ bereiden

Biefstuk op de bbq is heerlijk door de rokerige smaak die het meekrijgt. Je kunt een groot stuk op de BBQ leggen, spiezen maken of zoals wij leveren losse biefstukjes. Hoe bereid je de biefstuk? Leg de biefstuk een half uur voor de bereiding buiten de koeling om op kamertemperatuur te laten komen. Haal ze meteen even uit de verpakking, dep de stukjes aan beiden kanten droog en smeer goed in met (olijf)olie, zeezout en peper. Andere kruiden mogen natuurlijk ook. Voor een extra lekker resultaat met kruiden masseer je het vlees ook even in. Verpak de biefstukjes met folie en laat deze dan een half uur op temperatuur komen. Zo zorg je later voor een betere garing.

Zorg ervoor dat de BBQ goed heet is. Zo schroeit het vlees sneller dicht en blijft het sappig. Hoe lang de biefstuk op de bbq moet, hangt af van de gewenste garing en natuurlijk ook de temperatuur. Eventueel kan je gebruik maken van een thermometer om de kerntemperatuur te meten. Dit is een betrouwbare methode om tot de juiste garing te komen. Voor een medium resultaat kan je een kerntemperatuur aanhouden van zo’n 60 graden (zie ook onderstaande tabel). Dit lijkt koud, maar tijdens het rusten loopt dit nog iets op. Geen thermometer in huis, grill de biefstuk in 3-5 minuten rondom bruin. Haal de stukken van de BBQ en laat losjes verpakt in aluminiumfolie nog een paar minuten rusten. Tip, mocht je een direct/indirect deel hebben gemaakt op de BBQ dan kan je de biefstuk in folie ook op het indirecte deel nog even tot rust laten komen, maar pas op met de temperatuur en maximaal 5 minuten.

Altijd de perfecte garing hebben? Gebruik dan een (hittebestendige) thermometer op de BBQ voor een betrouwbaar resultaat!

Ultra rare 46-49 graden celsius
Rare 52-55 graden celsius
Medium Rare 55-60 graden celsius
Medium Well 60-69 graden celsius
Well Done > 71 graden celsius

Runderhamburger op de BBQ bereiden

De perfecte hamburger is donkerbruin en niet verbrand. Voor een smakelijk resultaat adviseren wij om de hamburgers tijdens de bereiding geregeld te draaien. Zo zorg je ervoor dat beide kanten dezelfde kleur krijgen en een gelijkmatige garing. Tip, ga niet op de hamburger staan drukken, zo pers je de goede sappen eruit en droogt de burger sneller uit. Laat na de bereiding de hamburger 2-3 minuten rusten, dan kan je meteen je broodje aankleden.

De garing hangt af van de dikte van de hamburger. Het beste is om dit met een thermometer in de gaten de houden. Onderstaande garingstijden zijn slechts een richtlijn. Des te dikker de hamburger, des te langer de bereidingstijd. Voor een ‘medium’ garing adviseren wij een grilltijd van 6 minuten. Voor ‘rare’ iets korter en ‘well done’ iets langer.

Ga je aan de slag met een thermometer houd dan onderstaande aan voor de garing:
Medium 60 graden celsius
Well done 68 graden celsius

Maak de hamburger af met een lekker hamburger broodje (gegrilde en warm), salade (sla, tomaat, augurk, rode ui), sausjes (BBQ, mayonaise en mosterd) en eventueel een plakje cheddar. Smullen maar!

Bezorgen

Bestel je voor 20:00 uur, dan wordt jouw pakket morgen voor 17:00 uur bezorgd. Liever een andere datum? Geef het aan bij de opmerkingen.

Allergenen

* 100% rundvlees hamburger | Gluten, Rund, Tarwe, Rogge
* Kippendij z/vel gemarineerd | Selderij, Mosterd, Kip, Glutaminaat, Koriander, Mais, Wortel

Beoordelingen

Bekijk onze reviews op Facebook en Google