Rib-Eye Argentijns Black Angus ca. 1 KG

32,95

Ribeye wordt, zoals het woord het al wel zegt, gesneden van de rib van het rund. Deze spieren gebruikt het rund weinig, wat ten goede komt aan de malse smaak. Soms wordt een ribeye ook met been gesneden, een dergelijke special cut staat beter bekend als de tomahawk of cowboy steak.

Black Angus is van het Aberdeen Angus ras en kent zowel rode als zwarte runderen. De Black Angus is de belangrijkste van dit ras. Aberdeen Angus staat vooral bekend om de marmering van het vlees en is daarom erg populair onder vleesliefhebbers.

  • Vers vlees van topkwaliteit, sappig en smaakvol
  • Met oog voor dier en milieu
  • Pure producten zonder toevoegingen
  • Vers vacuüm verpakt en gekoeld bezorgd
  • Vandaag besteld, morgen op de BBQ

Beschrijving

Hoeveel vlees per persoon

Gemiddeld eten volwassenen 350 tot 400 gram vlees tijdens een bbq, naast alle stokbrood en salades. Heb je vlees over? Dan kan je het vlees tot de uiterste houdbaarheidsdatum in de koeling bewaren om op een ander moment te bereiden. Of vries het direct in bij binnenkomst. In de vriezer kan je de houdbaarheid verlengen met 3-4 maanden.

Bereiding

Let op, een goede bereiding van vlees op de BBQ is afhankelijk van diverse elementen. Denk bijvoorbeeld aan het type BBQ, het aantal kolen, de temperatuur etc. etc. Onderstaande bereidingsadviezen zijn dan ook richtlijnen om je op weg te helpen. Blijf altijd zelf bij je vlees en check de garing alvorens het te eten. Het beste resultaat op de BBQ realiseer je met een kerntemperatuurmeter. Aan de onderstaande adviezen kan je verder geen rechten ontlenen.

Ribeye op de BBQ bereiden

Ribeye is misschien wel een van de mooiste stukken vlees om op de BBQ te bereiden. Doordat het vlees doorregen is met vet (vetmarmering) droogt het niet snel uit en wordt het lekker mals. Voor de bereiding van de ribeye adviseren wij om te werken met een kernthermometer. Haal het vlees circa 1,5 uur voor bereiding uit de koeling. Dep het na een uur droog, smeer in met olie en bestrooi met zeezout en peper. Wij vinden dit vlees puur het lekkerst, maar het gebruik van een BBQ rub kan natuurlijk ook.

Wij adviseren om dit mooie stuk vlees reverse sear te bereiden. Dan zorg je eerst voor de garing en daarna voor het krokante jasje. Deel de BBQ daarom in met een direct en indirect deel. Wij gaan voor een medium rare garing. Wens je een andere garing, kijk dan onderaan de beschrijving in de tabel. Stook de BBQ op tot zo’n 160 graden en leg de ribeye op de grill (indirecte deel). Doe de deksel van de BBQ erop/dicht! Laat de ribeye garen tot een kerntemperatuur van 50 graden. Haal de steak van de grill en laat, losjes verpakt in aluminiumfolie, even rusten.

Stook de BBQ verder op. Je weet dat de BBQ heet genoeg is als je niet langer dan een seconde je hand erboven kunt houden. Extra tip, zorg dat het directe deel met smeulende briketten (geen vlammen) groter is dan de ribeye voor een gelijkmatige garing. Laat even een paar minuten verder opwarmen en leg de ribeye terug op de grill. Grill de ribeye tot je een mooie korst hebt, maar brand hem niet aan. Bij ons is 3-4 minuten voldoende. Haal de steak van de BBQ en laat zo’n 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Snijd het vlees tegen de draad in en serveer met een lekkere chimichurri.

Liever een andere garing?
Rare 46 graden celsius
Medium 54 graden celsius
Well done is bij een dergelijk mooi stuk vlees echt zonde.

Bezorgen

Bestel je voor 20:00 uur, dan wordt jouw pakket morgen voor 17:00 uur bezorgd. Liever een andere datum? Geef het aan bij de opmerkingen.

Allergenen

Rund

Beoordelingen

Bekijk onze reviews op Facebook en Google

Andere suggesties…