Tomahawk Steak Iers ca. 1 KG

34,95

De tomahawk is misschien wel een van de mooiste stukken vlees voor op de BBQ. Door het been aan de ribeye oogt het als een waar klapstuk. De tomahawk wordt ook wel de cowboy steak genoemd. Het is afkomstig van de rib van het rund, een beetje richting de voorvoet. Wat de tomahawk extra lekker maakt is uiteraard het been, maar ook de vetmarmering. Hierdoor wordt het vlees extra mals en intens van smaak. Hoe vetter hoe beter!

  • Vers vlees van topkwaliteit, sappig en smaakvol
  • Met oog voor dier en milieu
  • Pure producten zonder toevoegingen
  • Vers vacuüm verpakt en gekoeld bezorgd
  • Vandaag besteld, morgen op de BBQ

Beschrijving

Hoeveel vlees per persoon

Gemiddeld eten volwassenen 350 tot 400 gram vlees tijdens een BBQ, naast alle stokbrood en salades. Heb je vlees over? Dan kan je het vlees tot de uiterste houdbaarheidsdatum in de koeling bewaren om op een ander moment te bereiden. Of vries het direct in bij binnenkomst. In de vriezer kan je de houdbaarheid verlengen met 3-4 maanden.

Bereiding

Let op, een goede bereiding van vlees op de BBQ is afhankelijk van diverse elementen. Denk bijvoorbeeld aan het type BBQ, het aantal kolen, de temperatuur etc. etc. Onderstaande bereidingsadviezen zijn dan ook richtlijnen om je op weg te helpen. Blijf altijd zelf bij je vlees en check de garing alvorens het te eten. Het beste resultaat op de BBQ realiseer je met een kerntemperatuurmeter. Aan de onderstaande adviezen kan je verder geen rechten ontlenen.

Tomahawk steak op de BBQ bereiden

Haal het vlees 1,5 uur voor bereiding uit de koeling. Dep het vlees na een uur droog, smeer het goed in met olie en bestrooi het met zeezout en peper of jouw favoriete BBQ rub. Wij adviseren om dit mooie stuk vlees reverse sear te bereiden. Dan zorg je eerst voor de garing en daarna voor het krokante jasje. Tip; let er even op dat er geen vet meer aan het bot zit, dit kan anders verbranden. Je kunt het been ook inpakken met aluminiumfolie.

Een dergelijk mooi stuk vlees adviseren wij altijd met een kernthermometer te bereiden. Maak op de BBQ een directe en indirecte ruimte. Gaar het vlees (met de deksel op de BBQ) tot ongeveer 30 graden op het indirecte deel (circa 160 graden). Draai het vervolgens om. Wij vinden medium rare lekker en laten het stuk dan ook verder garen tot 50 graden. Haal het vlees van de BBQ en laat het, losjes verpakt in aluminiumfolie, even rusten.

Stook de BBQ nu hoog op. Je weet dat de BBQ heet genoeg is als je niet langer dan een seconde je hand erboven kunt houden. Aangezien we het vlees enkel nog van een mooie buitenkant moeten voorzien leg je het vlees kort boven de kolen. Grill het vlees 1-2 minuten per zijde voor het mooie grill effect. Laat het niet zwart worden! Haal de tomahawk van de BBQ en laat het, losjes verpakt in aluminiumfolie, zo’n 10-15 minuten rusten. Snijd het vlees in de lengte van het bot af om het vervolgens te trancheren. Wat ons betreft is dit vlees zo lekker dat een sausje niet nodig is, maar een goede chimichurri mag natuurlijk altijd.

Liever een andere garing?
Rare 46 graden celsius
Medium 54 graden celsius
Well done is bij een dergelijk mooi stuk vlees echt zonde.

Bezorgen

Bestel je voor 20:00 uur, dan wordt jouw pakket morgen voor 17:00 uur bezorgd. Liever een andere datum? Geef het aan bij de opmerkingen.

Allergenen

Rund

Beoordelingen

Bekijk onze reviews op Facebook en Google

Andere suggesties…