Dit is waarom je Secretaressedag (15 april) niet mag overslaan dit jaar!

Secretaressedag

Laten we eerlijk zijn… Waar zou je zijn zonder jouw multifunctionele, altijd goed georganiseerde en attente secretaresse / management assistent? Daarom mag je dit jaar niet vergeten jouw secretaresse / management assistent in het zonnetje te zetten met Secretaressedag!

Een goede secretaresse is niet meer weg te denken uit een groot bedrijf. Jouw secretaresse regelt alles waar jij zelf geen tijd voor hebt en zorg ervoor dat jij geen afspraak mist en alle belangrijke zaken op tijd regelt.

Dit jaar zullen we wellicht niet dagelijks op 1 werkvloer gewerkt hebben met onze secretaresses, maar dat maakt hun werk niet minder belangrijk! Misschien hebben we dit jaar wel éxtra ingezien hoeveel we ze eigenlijk nodig hebben! 

Jouw secretaresse is GOUD waard! En dat verdient toch op zijn minst één keer per jaar een extra beetje aandacht.  

Maar, hoe is Secretaressedag eigenlijk ontstaan?

Nationale Secretaressedag, een jaarlijkse ‘feestdag’ in Nederland en ons buurland België. Elk jaar op de 3e donderdag van april worden secretaresses, secretarieel medewerkers en management assistentes door hun werkgever bedankt voor hun harde werk binnen de organisatie. (dit jaar valt Secretaressedag op 15 april 2021). Ze worden op Secretaressedag in het zonnetje gezet met een mooi cadeau. Dit kan bijvoorbeeld een mooie cadeaubox, een mooie kaart, een lekkere fles wijn of een mooie bos bloemen zijn. Wijn en cadeauboxen zijn al jaren het meest gegeven cadeau op Secretaressedag.

Secretaressedag is een van oorsprong door Amerikanen bedacht. Het is op 20 april 1989 in Nederland geïntroduceerd door Secretaresse Magazine, StarJob Secretaresse Uitzendbureau, Schoevers, Fleurop en Bloemenbureau Holland. Het heette toen ‘Secretary’s Day’. (Bronhttp://nl.wikipedia.org/wiki/Secretaressedag)

De bedoeling van het jaarlijkse evenement was om de secretaresse of secretarieel medewerker in het zonnetje te zetten, stil te staan bij haar of zijn toegevoegde waarde voor de organisatie en om het imago van het secretaressevak te verbeteren. Daarbij richtten de organisatoren zich op de managers en op secretaresse of secretarieel medewerker zelf. Ook in andere landen bestaat een jaarlijkse Secretaressedag (onder andere in België en de Scandinavische landen). 

Zet jouw secretaresse in het zonnetje op Secretaressedag met de mooiste cadeau´s, wenskaarten, bloemen en wijn van De Bestelbox!