Limoncello Proeverij

 66,95

(€ 77,80 incl. btw)

Een verrassende en smaakvolle ervaring

Ontdek 6 verschillende smaken met de Limoncello Tasting Collection en geniet van bijpassende lekkernijen zoals Limoncello Koekjes, De Rotterdamsche Oude met Vijgenbrood en Toast en van heerlijke delicatessen van de notenspecialist.

 • 12 producten
 • Proeverij met 6 soorten Limoncello in luxe Giftbox
 • Heerlijke Noten & Delicatessen van de Notenspecialist

Minimale afname: 12 stuks

Liever je eigen kerstbox samenstellen?

Vraag je offerte aan

Beschrijving

Dit zit er in deze Kerstbox

 • Limoncello Tasting Collection, 6 Tubes in Gift Box
 • Informatieboekje met alle informatie over de limoncello’s
 • Rotterdamsche Oude 36w – 300 g
 • Rotterdamsche Oude mosterd dille
 • Chocolade amandelfeest – 140 g
 • Chocolade pindarotsen – 120 g
 • Luxe notenmelange – 150 g
 • Limoncello koekjes – 80 g
 • Toast naturel – 50 g
 • Vijgenbrood – 100 g
 • Sporthaver – 150 g
 • Ratjetoe – 120 g

 

Deze Limoncello’s zitten in deze Kerstbox

Cellini – Limoncello (Italy) 30% Vol.
Limoncello Cellini is opgedragen aan Benvenuto Cellini, een Italiaanse goudsmid, beeldhouwer en schrijver. Zijn autobiografie is beschreven als een van de belangrijkste documenten van de 16e eeuw. Naast de smaakvolle kwaliteiten van Siciliaanse citroenen wordt Limoncello Cellini gekenmerkt door de toevoeging van een klein percentage grappa, die een verleidelijke, geurige smaakdimensie toevoegt.

Luxardo – Limoncello (Italy) 27% Vol.
Luxardo is een van de oudste Europese producenten van likeuren en sterke dranken, vooral bekend om hun Maraschino likeur. Indrukwekkend genoeg wordt het bedrijf nog steeds bestuurd door dezelfde stichtende familie. Hun ambachtelijke Luxardo Limoncello wordt geproduceerd volgens het originele familierecept uit 1905. De productiemethoden omvatten het infuseren van alcohol met schillen, pulp en sap van citroenen die werden geoogst in Zuid-Italië.

S. Maria Al Monte – Limoncino (Italy) 30% Vol.
S. Maria Al Monte is van oorsprong een Italiaanse bitter die al meer dan een eeuw wordt geproduceerd. Het bedrijf produceert echter ook een indrukwekkende Limoncino Portofino, gemaakt op traditionele wijze en met de schillen van citroenen die langs de Ligurische Rivièra zijn geoogst. De geur en smaak van deze vers geplukte vruchten worden perfect bewaard in de Limoncino Portofino van S. Maria Al Monte.

Fiorito – Limoncello (The Netherlands) 31% Vol.
Twee Nederlandse broers raakten na een familiebezoek op Sicilië geïnspireerd tot het maken van ambachtelijke limoncello. In eerste instantie als hobby, maar na het winnen van de zilveren medaille op de International Wine & Spirits Competition veranderde de hobby tot een serieuze baan. Voor de Fiorito Limoncello worden de beste Limone di Siracusa IGP gebruikt. Fiorito Limoncello is een uniek product zonder toevoegingen en is zachter en frisser dan andere limoncello’s.

Limoncello di Filleto (The Netherlands) 30% Vol.
Limoncello di Filleto is een Amsterdam-based Limoncello die ambachtelijk gemaakt wordt van uitsluitend biologische Amalfi citroenen, water, alcohol en suiker. Nadat Amalfi citroenen 3 weken in alcohol hebben gerust en de gefilterde citroenalcohol is gemengd met suikerwater, wordt de limoncello nog enige tijd te rusten gelegd om zo een perfecte balans van citrussmaak, suikergehalte, alcohol afdronk en stroperigheid te creëren.

Drunken Monkey – Limoncello (The Netherlands) 32% Vol.
Wat begon als een hobbyproject dat alleen met Nederlandse vrienden en familie werd gedeeld, is inmiddels uitgegroeid tot een daverend succes. Volgens oprichter Titus Meijer is hun geheim het met de hand schillen van de citroenen. Elke citroen heeft een andere vorm, en een machine zou nooit zo nauwkeurig zijn als een menselijke hand. Drunken Monkey Limoncello heeft wereldwijd talloze gouden medailles gewonnen. Niet alleen in de categorie citroenlikeur, maar ook in de algemene likeurcategorie.