Thee Proeverij

 51,95

(€ 61,61 incl. btw)

Ontdek een unieke collectie van 6 bijzondere theeën.

Stop de theekruiden in de infuser en doe deze vervolgens in je theeglas met heet water en geniet van heerlijke lekkernijen in het pakket. Een perfect cadeau voor een moment van ontspanning en genot tijdens de feestdagen!

  • 7 producten
  • Proeverij met 6 soorten theekruiden
  • Handige infusers met Schoonmaakborsteltje

Minimale afname: 12 stuks

Liever je eigen kerstbox samenstellen?

Vraag je offerte aan

Beschrijving

Dit zit er in deze Kerstbox

  • Unieke collectie met 6 bijzondere Theeën in een prachtige geschenkdoos – 6 x 25 ml
  • Boekje met afbeeldingen en beschrijvingen van de theeën
  • 2 Glazen Thee Infusers met schoonmaakborsteltje
  • Mini kerstpakket met chocolaatjes en snoepjes – 134 g
  • Chocolade Amandelfeest – 140 g
  • Chocolade Pindarotsen – 120 g
  • Butter cookies – 130 g

 

Deze Theekruiden zitten in deze Kerstbox

Kalahari – Zuid Afrika
Deze thee is een mélange van Rooibos, Cacaobonen, Hibiscusbloesem en Lemongrass en geeft een intensieve, frisse Citrussmaak. Rooibos groeit in Zuid-Afrika. Zijn rode kleur ontstaat als de loot en bovenste blad in kleine staafjes gesneden worden en met de zuurstof in de lucht in verbinding treden. Rooibos is een populaire theesoort; zeker ook omdat deze geen cafeïne bevat. Rooibos heeft in smaak en kleur wat overeenkomsten met enkele soorten zwarte thee. Het smaakt zeer zacht en mild en is zowel warm als koud goed te drinken en zeer goed te aromatiseren. Voor een kopje gebruik je 2 theelepels rooibos en giet hierop kokend water. Laat 5-10 minuten trekken.

Irish Breakfast – India
Deze ontbijt melange bestaat veelal uit rijke Assamthee en heeft een volle en zeer krachtige smaak. Een aanrader voor de liefhebber van een thee met een pittig en moutachtig (een term afkomstig van de bierbrouwers) karakter. Hoewel soms anders wordt beweerd is het zwart worden van de theebladeren geen fermentatieproces maar een oxidatieproces. De naam Irish is gekozen omdat de Ieren een speciale voorkeur hebben voor zeer sterke melanges. Dit proef je voornamelijk terug in de Ierse whiskey’s. Om de sterke smaak iets af te vlakken wordt door de Ieren vaak melk aan de thee toegevoegd.

Green Gunpowder – China
De groene thee China Gunpowder (ook wel bekend onder de naam Zucha of Parelthee) heeft een aroma dat wat zachter is dan ‘normale’ groene thee. De theebladeren worden langzaam in ronddraaiende trommels gedroogd. Hierdoor ontstaat een mooi bolletje. De voor deze strak gedraaide bolletjes gebruikte theebladeren zijn van zeer hoge kwaliteit. In het warme water openen de kleine kogeltjes zich en ontstaat een heerlijk zachte thee.

Kir Royal – Mélange
Een mélange van groene en witte thee, Verbeneblad, Lemongrass, Lemon Myrte, zwarte en rode bessen, rozenbloesem en zonnenbloembloesem. De Lemongrass en Cassis geven deze thee een frisse en tegelijkertijd fruitige smaak met een licht Champagne karakter. Een zachte thee die niet zo snel nabittert. Groene gearomatiseerde thee komt tot zijn recht indien deze wordt opgegoten met water van 60-80° en maximaal 2 minuten te laten trekken. Dan zijn de aroma en basisthee namelijk in balans. Indien met de thee langer laat trekken wordt de smaak iets bitter door de verspreiding van de looistoffen van het groene theeblad.

Assam Rembeng – Black Tea
De Indiaase staat Assam ligt zo’n 200 kilometer ten oosten van Darjeeling. Van oost naar west beslaat Assam zo’n 600 km. Het gebied kent meer dan 1.000 aaneengesloten theeplantages en is daarmee het grootste thee-verbouwende gebied in de wereld. Ongeveer de helft van de theeproducten uit India is afkomstig uit dit gebied. In het subtropische klimaat wordt er hoofdzakelijk zwarte thee geproduceerd met een sterk moutige smaak. Neem voor 1 kopje van deze thee 2 gram en giet op met water van 80 tot 95 graden Celsius. Laat 2 tot 5 minuten trekken.

Japan Sencha – Japan
In de 9e eeuw vond de Chinese theeplant zijn weg naar Japan. Monniken brachten deze mee uit China en verbonden het gebruik aan streng geritualiseerde handelingen. Groene thee als medium voor meditatie en religieuze doeleinden. In tegenstelling tot China met zijn onoverzichtelijke rijkdom aan groene thee, produceert Japan maar enige soorten die min of meer op het Sencha-blad, de Japanse volksdrank, bouwen. Het belangrijkste gebied ligt in de provincie Shizuoka, aan de voet van Fujijama. In Japan wordt uitsluitend groene thee geproduceerd. Zoals in China is de vraag naar thee in het eigen land zeer groot. Groene thee is hier uit het dagelijks leven niet weg te denken. Neem voor 1 kop 2 gram van deze thee en giet deze op met water tot 80 graden Celsius. Laat 2 minuten trekken.