Hoe beloon ik mijn medewerkers op een originele manier?

De Kunst van Waardering: Originele Manieren om Medewerkers te Belonen

Als werkgever zet je graag die extra stap om je medewerkers te motiveren. Toch? Denk daarom eens aan beloningen! Door te belonen laat jij zien dat jij je personeel waardeert.

Maar… Hoe doe ik dit dan?

Er twee verschillende soorten beloningen:

  • De prestatiebeloning

Hier valt een beloning onder doe gekoppeld is aan de prestatie van iemand. Zoals het woord het al zegt. Een jaarlijkse bonus is een voorbeeld van zo´n prestatiebeloning. Dit zetten werkgevers vaak in om hun medewerkers weer een beetje te motiveren.

  • Een persoonlijke beloning

Een originele en persoonlijke beloning is niet gekoppeld aan meetbare prestaties. Het is gewoon een blijk van waardering, steun of liefde. Net hoe je het wilt noemen! Uit het Grote Werkplezier Onderzoek 2019 blijkt dat 1 op de 3 werknemers naar eigen zeggen nooit een schouderklopje krijgt. Terwijl dit juist megabelangrijk is!! Waardering op de werkvloer betekent dat elke medewerker het gevoel heeft dat hij of zij ertoe doet. Stuk voor stuk. Persoonlijke aandacht, dat geef je met een schouderklopje of een bijzondere beloning.

Hiermee beloon jij jouw personeel op een originele manier!

Terwijl bonussen en loonsverhogingen traditionele manieren zijn om waardering te tonen, zijn er tal van originele manieren om je medewerkers te belonen en een positieve werkcultuur te bevorderen. Laten we duiken in enkele creatieve geefmomenten die werkgevers kunnen benutten.

Hoe cliché het ook klinkt, het kerstpakket op maat doet het bij medewerkers altijd goed!

Jij als werkgever gaat geheid scoren bij jouw medewerkers met een uniek kerstpakket
en dan vooral zo´n kerstpakket met een mix van heel veel lekkers, maar ook iets functioneels zoals een lekker warm kleed, een leuk familiespel, mooie kaarsen of een mooie vuurkorf. 

Maar waarom zou je dit trouwens alleen met kerst doen? Je kunt jouw medewerkers het hele jaar door verrassen met een leuke en originele cadeaubox! 

Vergeet hun verjaardag niet!

Zet je werknemer lekker in het zonnetje met hun verjaardag! Hang slingers op, bestel online een origineel cadeau en laat alle collega’s een leuk berichtje schrijven op een vrolijke verjaardagskaart.

Een warm welkom voor alle nieuwkomers

Geef een speciaal welkomstcadeau aan nieuwe medewerkers op hun eerste werkdag. Dit kan variëren van een gepersonaliseerd kantoorartikel tot een heerlijk welkomst Borrelpakket. Het toont niet alleen je waardering voor hun keuze om bij jouw bedrijf te werken, maar creëert ook een positieve indruk van de bedrijfscultuur.

Gaat jouw medewerkers verhuizen of is hij/zij al verhuisd?

Een verhuizing is vaak een grote gebeurtenis. Besteed daar daarom dus ook aandacht aan als werkgever! Hoe? Door een kaartje of borrelpakketje op het nieuwe adres te laten bezorgen. Klein gebaar, groot resultaat. Daar scoor je weer punten mee!

Jouw gewaardeerde collega al 3 jaar in dienst?

Vier de werkjubilea van je medewerkers door hen op hun werkverjaardag te verrassen. Dit kan een speciale Cadeaubox, een gegraveerd bedrijfsitem, of zelfs een extra vakantiedag zijn. Het laat zien dat je niet alleen hun professionele prestaties waardeert, maar ook hun toewijding aan het bedrijf.

Verras jouw collega’s op onverwachte momenten met een leuk cadeau!

Laat waardering een constante zijn door het hele jaar heen. Geef niet alleen cadeaus bij traditionele gelegenheden, maar verras je medewerkers ook tijdens minder voor de hand liggende momenten. Of het nu gaat om een paasgeschenk, een attentie tijdens Sinterklaas, een zomerse verfrissing of zelfs op Nationale Complimentendag, doorlopende waardering toont dat je hun inzet dag in, dag uit waardeert. Het onverwachte karakter van deze gebaren maakt de verrassing des te specialer en versterkt de band tussen medewerkers en het bedrijf.

Maar wat heeft het geven van beloningen voor voordelen voor jou als werkgever?

Als werkgever bestaan er twee regelingen waardoor je minder belasting betaalt voor die bijzondere beloningen. Yehees, zo worden kado’s geven aan je medewerkers nog leuker!!

De werkkostenregeling

Met de werkkostenregeling kun je via de werkkostenregeling als werkgever vergoedingen aan je werknemers geven zonder dat deze belast worden met loonbelasting. Dit bedrag aan vergoedingen dat niet wordt belast mag 1,92% van de totale fiscale loon (de loonsom) van je medewerkers zijn.

BTW over giften, relatiegeschenken en personeelsvoorzieningen.

Per medewerker mag je over een bedrag van € 227 exclusief btw per boekjaar de btw aftrekken. Dit noemt de Belastingdienst het drempelbedrag. Als je uitgaven per medewerker niet hoger zijn dan € 227 exclusief btw, dan hoef je hier dus geen omzetbelasting over te betalen.

 

Dus… waar wacht jij nog op?