Hoe beloon ik mijn medewerkers op een originele manier?

Als werkgever zet je graag die extra stap om je medewerkers te motiveren. Toch? Denk daarom eens aan beloningen! Door te belonen laat jij zien dat jij je personeel waardeert.

Maar… Hoe doe ik dit dan?

Er twee verschillende soorten beloningen:

  • De prestatiebeloning

Hier valt een beloning onder doe gekoppeld is aan de prestatie van iemand. Zoals het woord het al zegt. Een jaarlijkse bonus is een voorbeeld van zo´n prestatiebeloning. Dit zetten werkgevers vaak in om hun medewerkers weer een beetje te motiveren.

  • Een persoonlijke beloning

Een originele en persoonlijke beloning is niet gekoppeld aan meetbare prestaties. Het is gewoon een blijk van waardering, steun of liefde. Net hoe je het wilt noemen! Uit het Grote Werkplezier Onderzoek 2019 blijkt dat 1 op de 3 werknemers naar eigen zeggen nooit een schouderklopje krijgt. Terwijl dit juist megabelangrijk is!! Waardering op de werkvloer betekent dat elke medewerker het gevoel heeft dat hij of zij ertoe doet. Stuk voor stuk. Persoonlijke aandacht, dat geef je met een schouderklopje of een bijzondere beloning.

Hiermee beloon jij jouw personeel op een originele manier!

  • Hoe cliché het ook klinkt, het kerstpakket doet het bij medewerkers altijd goed!

Jij als werkgever gaat geheid scoren bij jouw medewerkers met een origineel kerstpakket
en dan vooral zo´n kerstpakket met een mix van heel veel lekkers, maar ook iets functioneels zoals een lekker warm kleed, een leuk familiespel, mooie kaarsen of een mooie vuurkorf. 

Maar waarom zou je dit trouwens alleen met kerst doen? Je kunt jouw medewerkers het hele jaar door verrassen met een leuke en originele cadeaubox! 

  • Vergeet hun verjaardag niet!

Zet je werknemer lekker in het zonnetje met hun verjaardag! Hang slingers op, bestel online een origineel cadeau en laat alle collega’s een leuk berichtje schrijven op een vrolijke verjaardagskaart.

  • Een medewerker net kersverse papa of mama geworden? 

Of heeft je werknemer er een kindje bij gekregen? Stuur een kraampakket! Hoe leuk is het als de collega’s later een schattige babyfoto voorbij zien komen met een slabbetje of speen en dan aan jouw cadeau denkt? Hoe persoonlijker het kraampakket, hoe leuker!

  • Gaat jouw medewerkers verhuizen of is hij/zij al verhuisd?

Een verhuizing is vaak een grote gebeurtenis. Besteed daar daarom dus ook aandacht aan als werkgever! Hoe? Door een kaartje of bloemetje op het nieuwe adres te laten bezorgen. Klein gebaar, groot resultaat. Daar scoor je weer punten mee!

En zo kun je voor nog heeeeeel veel andere momenten een leuk cadeau bedenken!

Maar wat heeft het geven van beloningen voor voordelen voor jou als werkgever?

Als werkgever bestaan er twee regelingen waardoor je minder belasting betaalt voor die bijzondere beloningen. Yehees, zo worden kado’s geven aan je medewerkers nog leuker!!

De werkkostenregeling
Met de werkkostenregeling kun je via de werkkostenregeling als werkgever vergoedingen aan je werknemers geven zonder dat deze belast worden met loonbelasting. Dit bedrag aan vergoedingen dat niet wordt belast mag 1,7% van de totale fiscale loon (de loonsom) van je medewerkers zijn.

BTW over giften, relatiegeschenken en personeelsvoorzieningen.
Per medewerker mag je over een bedrag van € 227 exclusief btw per boekjaar de btw aftrekken. Dit noemt de Belastingdienst het drempelbedrag. Als je uitgaven per medewerker niet hoger zijn dan € 227 exclusief btw, dan hoef je hier dus geen omzetbelasting over te betalen.

Dus… waar wacht jij nog op?